Божествената Huayra Roadster е по-лека и по-мощна от купето

15 February 2017 13:13
Божествената Huayra Roadster е по-лека и по-мощна от купето
Прочетете повече за:
PaganiHuayraRoadster

След дълга кампания от загадки, които поддържаха екзалтацията на феновете, чакането вече приключи - Pagani разкриха напълно своята Huayra Roadster и е божествено красива! А споменахме ли вече, че е открита?

От Pagani споделят, че Huayra Roadster е "необуздано произведение на изкуството, интелигентността и открита страст" и, че е бил "най-сложния проект, който компанията е подхващала някога". Като своя закрит двойник, Roadster използва много от нещата, които ще откриете в "стандартната" Huayra, но добавя и стабилна флотилия от новости.

Ново оформление на предната част я прави значително по-заострена, а решетката използва уникална многоъгълна архитектура. Дизайнът на задната част следва цялостния подход във визията, като централно разположените четири изпускателни тръби и карбоновия дуфузор са основния фокус тук, докато новите джанти и въздуховодите на двигателния капак са отличителни черти на визията на Roadster-a. Естествено, няма как да не сте забелязали и синьото оцветяване на карбоновите екстериорни панели...

Във вътрешността бежова кожена тапицерия е съчетана със сини конци и покрива почти всеки детайл - от седалките, през таблото до централната конзола. Разбира се, типично за Pagani, намираме предостатъчно открити карбонови и алуминиеви детайли, достойни за скулптури! Roadster идва с два различни тавана - цял карбонов панел с прозрачна сърцевина или текстилна конструкция, която може да бъде съхранявана в автомобила.

Задвижването е поверено, по традиция, на Mercedes-AMG и техния би-турбо V12 с 775 конски сили и 1000 Нм въртящ момент, а предаването на задвижването към задните колела става през 7-степенна кутия с два съединителя. По-мощна BC версия се очаква да дойде по-късно и най-вероятно ще е около или дори над 800 конски сили.

Въпреки всички тези цифри, впечатляващите факти не спират до тук. С теглото си от 1280 килограма, Roadster-ът е с 80 килограма по-лек от купето, благодарение на съчетаването на карбон и титании, което Pagani наричат "Carbo-Triax HP52", което дава и по-голяма устойчивост на усукване на купето, независимо от липсата на покрив.

И стигаме до лошите новини - само 100 бройки ще бъдат произведени, всяка ще струва 4,5 милиона лева, а и всичките са продадени вече. Pagani Huayra Roadster ще направи официалния си дебют пред публика по време на женевското автомобилно шоу... и поне ще можем да и се порадваме! 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ