BMW i8 Spyder най-накрая позира пред камера в реалния свят

17 February 2017 15:18
BMW i8 Spyder най-накрая позира пред камера в реалния свят
Прочетете повече за:
BMW i8SpyderRoadster

Още през далечната 2012 BMW представиха i8 Concept Spyder, като с това заявиха пред света, че имат планове да премахнат покрива на своята иновативна играчка. За да ни напомнят за това, по време на CES миналата година пък BMW показаха технологичното си показно i8 Vision Future Interaction Concept, която подозрително говореше за готова кабрио версия на автомобила.

Ето, че вече виждаме и снимки от Motor1.com на тестово муле, провеждащо финални изпитания на готовия продукт. Това е стабилно доказателство, че i8 Spyder е на път, като от BMW обещават, че премиерата ще е през 2018, като очакванията са новият автомобил да загърби Spyder означението в полза на по-познатото в мюнхенската терминология "Roadster".

Имайки предвид задаващия се фейслифт на i8 Coupe по-късно през годината, който ще дойде с повишена мощност, очакваме и откритата версия да го наследи още от ден едно. Слуховете говорят, че комбинираната мощност ще нарасне с 15 конски сили, което ще доведе до общо около 380 коня.

Не само това обаче ще бъде освежено в новото i8. Очаква се то да получи нова, 10 kWh батерия от колата на сигурността от Formula E, която да замени досегашната 7,1 kWh, което значително ще подобри автономността. Освен допълнителния капацитет и сила, автомобилът ще претърпи промени по шасито под формата на оптимизирани рамена и носачи, както и техните точки на захващане, ревизирани амортисьори и пружини. Естествено, най-вероятно i8 Roaster също ще се възползва на готово от тези благини, както и от някой допълнителни усилвания на купето, които да компенсират загубата на покрива в борбата с усукването. Говорейки за покрива, всъщност той е единственото липсващо звено в момента без никаква информация за концепцията, която ще ползва, но се надяваме, че скоро ще бъде разкрито и това.  

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ