Red Bull и Toro Rosso представиха най-красивите болиди за новия сезон

27 February 2017 16:30
Red Bull и Toro Rosso представиха най-красивите болиди за новия сезон
Прочетете повече за:
Red BullToro RossoФормула 1

Отборът на Red Bull показа най-новия болид, проектиран от Ейдриан Нюи – RB13. Най-голямо впечатление прави носът, който не е заострен и е доста по-къс от стандартите. Според повечето водещи анализатори ще последват множество протести от страна на другите отбори по отношение на легалността на предното крило.

Нюи смята, че правилата за 2017 г. са стъпка в правилната посока: „Още откакто се появиха по-тесните коли през 1998 г., съществува усещането (с което съм съгласен), че болидите изглеждат някак непропорционални. Доста тясна кола, сравнително широки гуми и дълги автомобили. Пропорциите бяха странни. Завръщането към по-голяма широчина външният вид трябва да се подобри.”

Също така, отборът на Toro Rosso направи последната презентация в поредицата представяния на новите автомобили за сезон 2017. Екипът от Фаенца проведе церемонията пред боксовете на пистата Каталуния, където днес започна първият предсезонен тест на екипите от F1.

„За всички фенове на Формула 1 2017 година трябва да е вълнуваща”, заяви шефът на тима Франц Тост. „Правилата в спорта претърпяха най-големите промени от поне две десетилетия. Казано просто, колите са по-широки, по-дълги, по-ниски, по-бързи, по-шумни и с по-големи гуми, което е обещание за повече механично сцепление, по-висока скорост при завиване и – да се надяваме – по-сериозни битки.”

„Всички в отбора работиха изключително упорито, за да сме конкурентоспособни през сезона. Данил Квят ще е за четвърта година титуляр във Формула 1, а Карлос Сайнц ще започне трети сезон с нас. Те са много талантливи и се трудиха изключително много през зимата, за да са готови за допълнителното физическо натоварване, на което ще бъдат подложени в тези нови и по-бързи болиди. Екипът също е много добре подготвен. В цялата ни компания имаме стабилност, на която разчитаме, за да се справим с темпото на развитие – през предстоящия сезон то ще е значително по-бързо, отколкото през последните години.”

„Накрая, ще спомена, че наистина много харесваме първата сериозна промяна в оцветяването си за 12 години в F1. То е претворено и в гаража ни, който също бе реорганизиран, за да си направим живота малко по-лесен около тези далеч по-големи коли.”

 

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ