Алонсо с тежки критики към Honda

09 March 2017 14:38
Алонсо с тежки критики към Honda

Предсезонните тестове в F1 не започнаха добре за McLaren-Honda след като двигателят се повреди още в първия ден на изпитанията, а във всички тестови дни максималната скорост на двата болида бе с 30 км/ч по-ниска от конкуренцията.

Проспектите пред Фернандо Алонсо отново не са позитивни и явно вероятността за още един ужасен сезон създава серозно напрежение в средите на McLaren.

След поредния лош ден на пистата, Алонсо избухна пред журналистите, отпращайки серия от критики към британския тим:
„Имаме само един проблем. Това е задвижващата система. Тя няма мощност и надеждност. На всяка права сме с 30 км/ч по-бавни. И при това положение е трудно да усетиш как се държи колата. Мисля, че ситуацията е подобна на миналогодишната. През 2015 г. мисля, че бяхме още по-назад. Но заради промените в правилата ситуацията сега е по-разочароваща, защото надеждите ни са големи.”

Според Алонсо, нещата опредено трябва да се подобрят, като ситуацията е доста далеч от идеалната: „Ние сме голям отбор. McLaren е доминирал в спорта много години и се е борил за титлите много пъти. Трябва бързо да си оправим проблемите. Трябва да има реакция от всеки. Трябва да останем обединени. Очаквам екипът да реагира много сериозно в ситуацията.”

Алонсо определи проблема с масления резервоар от миналата седмица като аматьорски: „Колкото повече обиколки правиш, толкова повече неща откриваш, обясни испанецът и заяви на шега, че заради липсата на мощност с неговия болид почти всеки завой се взема на пълна газ.”

Двукратният световен шампион завърши с уверение, че няма да се откаже в края на сезона, независимо какви ще са постигнатите резултати. Известно е, че договорът на Mercedes с Валтери Ботас е само за една година, което означава, че теоретично, през 2018 Алонсо ще може да кара за Сребърните стрели. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ