McLaren ще замени Honda с Mercedes?

16 March 2017 16:11
McLaren ще замени Honda с Mercedes?
Прочетете повече за:
McLarenHondaMercedes-BenzFormula 1Формула 1

Засилват се слуховете, че от McLaren ще се опитат да излязат от договора си с Honda, за да сключат партньорство с Mercedes за доставка на двигатели още през този сезон. Германският производител имаше контракт с Manor, но скромният британски тим фалира преди няколко месеца и така Mercedes разполага с наличност на задвижващи системи, които могат да бъдат пренасочени към McLaren.

Официалните лица от всички страни отказват да коментират слуховете, но според вътрешни източници, Ерик Булие се е заел задно със своя екип с разглеждането на тази възможност. За McLaren няма да е никак лесно да развали сделката с Honda, защото договорът с Японците е дългосрочен и със сигурност е изпълнен с доста клаузи за неустойки при предварително прекратяване.

Според източници от McLaren, болидът на тима от Уокинг за този сезон е с конструкция, която ще пасне на двигателя на Mercedes. Булие наля допълнително масло в огъня като заяви, че ако отборът е ползвал задвижване на Mercedes, отново би се борил за победите: „Да, бихме били отново победители“, призна французинът пред испанския вестник AS.

Дори и партньорството между McLaren и Honda да оцелее, интересите на британците към друг доставчик ще направят сътрудничеството още по-тежко през следващите месеци.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ