Продадоха уникален McLaren P1 за над 2 млн. долара

18 March 2017 13:00
Продадоха уникален McLaren P1 за над 2 млн. долара
Прочетете повече за:
McLaren

Уникален McLaren P1 бе продаден за 2,39 милиона долара на аукцион в Амелия Айлънд, Флорида. Сумата е рекордна конкретно за модела P1, тъй като екземпляри от легендарния F1 GTR са били продавани и на по-високи цени. 

Зрелищният автомобил на McLaren завърши на четвърто място по най-висока цена, зад Bugatti Type 57S Cabriolet (7,7 млн. долара), Porsche 911 GT1 (5,665 млн.) и Ferrari F50, принадлежало на Майк Тайсън (2,64 млн.). 

Въпросният син P1 (официалното наименование на цвета е Professor 2 Blue) е с мощност 900 к.с. и е доставен на първия си и досега единствен собственик през 2015 година. Синята боя е трябвало да бъде променяна на няколко пъти в завода на компанията в Уокинг, за да бъде постигнат точния цвят, желан от купувача.

В екстериора правят впечатление червените акценти, както и специално поръчаните за този автомобил уникални лети джанти в матово черно и сребристо. Това е един от двата екземпляра P1, оборудвани със специални седалки, които са проектирани така, че да повтарят формите на седалките на легендарния Ferrari 365 GTB/4 Daytona. 

По-голямата част от парите за това Р1, а именно 2,175 млн. долара, ще бъдат дарени на Технологичния институт „Роуз-Хълман” в Индиана, където е завършил висшето си образование продавачът на автомобила.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ