General Motors изтегля 1 млн. коли в сервизите си

16 September 2018 09:50
General Motors изтегля 1 млн. коли в сервизите си
Прочетете повече за:
General MotorsChevroletсервизна акция
Концернът General Motors обяви изтеглянето на 1 млн. автомобила в сервизите си заради проблем с електрическия усилвател на волана, който може да доведе трагични последствия, съобщава The Wall Street Joirnal.

Изданието уточнява, че акцията ще засегне всъдеходите Chevrolet Suburban (на снимката), Chevrolet Tahoe, GMC Yukon и Cadillac Escalade, а а също така и Chevrolet Silverado 1500 и GMC Sierra 1500, произведени през 2015 г. Концернът обещава на собствениците да извърши безплатна диагностика и ремонт на автомобилите.

Открият проблем представлява сериозна опасност за шофьора и пътниците, тъй като е свързан с електронната система за управление и може да доведе до отказ на волана по време на движение, особено ако то става с невисока скорост. По данни на GM, заради дефекта са се случили поне 30 инцидента на пътя, като са пострадали двама души. За щастие, загинали няма.

От концерна твърдят, че дефектът може лесно да бъде отстранен, като се обнови програмното оборудване на електрическия усилвател на волана. Какви ще са загубите от сервизната акция, не се съобщава, но се предполага, че те няма да бъдат сериозни, тъй като не се налага смяна на детайли.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ