В САЩ направиха пикап-убиец на Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6

28 September 2018 08:33
В САЩ направиха пикап-убиец на Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6
В САЩ направиха пикап-убиец на Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6В САЩ направиха пикап-убиец на Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6В САЩ направиха пикап-убиец на Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6
Прочетете повече за:
Hennesseyпикап6x6
Американското тунинг-ателие Hennessey е известно със своите доработки на хипермощни автомобили, но сега реши да насочи усилията си  друга посока и подготви пикап с 6 колета. Машината беше наречена „Голиат”, като нейните характеристики са сходни с тези на някои суперколи.

Всъщност Hennessey Goliath 6x6 представвлява Chevrolet Silverado във версията Trail Boss, която е преработена в съответствие с традициите на компанията.Пикапът е с увеличена рама, като е добавена трета ос. Съответно задното окачване е променено изцяло, а пътният просвет е увеличен с 200 мм.

Освен това пикапът е „обут” в 37-цолови гуми BF Goodrich. Машината е получила нови брони, специално конструирана кабина, отговаряща на всички изисквания за безопасност, а също така допълнителна оптика и други подобни атрибути.

Главното оръжение на това чудовище си остава дигателят. След намесата на инженерите на Hennessey, 6,2-литровият V8 с механичен компресор вече развива 715 к.с. и 915 Нм въртящ момент. Според създателите на „Голиат”, той може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, което ес 0,5 секунди по-бързо от Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6.

Машината се предлага с гаранция от 3 години, като може да получи и допълнителен тунинг-кит като опция. С него мощността на мотора скача до 819 к.с., но пък гаранцията отпада. В пакета са включени спирачки Brembo и специално оформление на интериора.

От Hennessey обявиха, че ще предложат Goliath 6x6 в серия от 24 бройки, като те ще могат да се поръчват не само в САЩ, но и навсякъде по света. Базовата версия на пикапа струва точно 375 000 щатски долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ