Volvo ще получи новия суперкомпютър на NVIDIA

11 October 2018 08:01
Volvo ще получи новия суперкомпютър на NVIDIA
Прочетете повече за:
VolvoNDIVIA
Шведският автомобилен производител Volvo Cars обяви, че разширява сътрудничеството си с технологичната компания NVIDIA, като двете фими ще си партнират за разработката на компютър с изкуствен интелект. Той ще се поставя на автомобилите, изградени на платформата SPA2 – второ поколение на шасито SPA, което е подходящо за модели с различни размери.

Процесорът на компютъра ще бъде основан на технологията DRIVE AGX Xavier на NVIDIA. Първият модел на Volvo, който ще получи подобно изчислителна система, ще се появи на пазара в началото на следващото десетилетие. След това технологията ще се предлага и на останалите нови коли на шведите.

Новата платформа SPA2 ще получи най-новите разработки на компанията в областа на електрификацията, автономното придвижване и включването към информационната мрежа. Интеграцията на високопроизводителен компютър ще бъде ключов момент в модернизацията на самата архитектура, като обновяването на програмното оборудване ще става от разстояние.

Volvo и NDIVIA вече си сътрудничат в съвместното си предприятие за производство на системи за безопасност Autoliv, което се казва Zenuity. Целта на това партньорство е разразботката на програмно оборудване за безпилотни автомобили. Шведите искат да продадат десетки хиляди такива коли на Uber.

По-рано шведите основаха инвестиционен фонд, който ще подпомага фирми, занимаващи се с развитие на безпилотни системи. Volvo вече представи собствен концепт на автономен електромобил, който трябва да стане алтернатива на превозните средства с двигатели с вътрешно горене.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ