Китайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCR

20 October 2018 09:09
Китайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCR
Китайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCRКитайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCRКитайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCRКитайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCRКитайският партньор на Volvo се включва в сериите WTCR
Прочетете повече за:
Lynk & CoVolvoWTCR
Китайската марка Lynk & Co, която е част от корпорацията Geely Automobile, представи седан, предназначен за участие в международните серии WTCR. Прототипът е създаден съвместно с тима Cyan Racing, който ще стане партьор на Lynk & Co за сезон 2019 г.

Засега е известно само, че мощността на задвижващия агрегат на чашината е 500 к.с. Стандартното Lynk & Co е построен на платформата CMA на Volvo с окачване McPherson отпред и торсионна греда отзад. Моделът се предлага единствено с турбомотори от серията Drive-E.

Базовият вариант е 1,5-литров със 156 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. По-мощният е 2,0-литров със 190 к.с. и 7-степенна автоматина трансмисия. Вероятно спортният седан е получил втория мотор, като за постигането на мощността от 500 к.с. са помогнали инженерите от Polestar, които имат огромен опит с подобни машини.

Сериите WTCR бяха създадени през тази година и представляват приемник на WTCC – световен шампионат за туристически автомобили. Любопитното при тях е, че не позволяват участие на заводски отбори.

Спортният седан на китайците трябва да популяризира новата марка, която се готви да излезе на европейския пазар с цели 3 модела. Освен седан 03, китайците ще предложат и два кросоувъра – 01 и 02, които ще се сгробяват в завода на Volvo в Гент (Белгия). Първият дилърски център на марката ще бъде отворен в Амстердам, като ще го последват салони в Барселона, Берлин, Брюксел и Лондон.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ