Пистовият McLaren Senna ще струва 1,2 млн. евро

05 November 2018 08:45
Пистовият McLaren Senna ще струва 1,2 млн. евро
Прочетете повече за:
McLarenSenna
Компанията McLaren разкри нови подробности и снимка на серийната версия на хиперколата Senna, предназначена за участие в състезания на писта. Машината е получила добавка GTR, като ще излезе в ограничен тираж, съобщава Autocar.

Според информацията, от този автомобил ще бъдат произведени едва 75 бройки, като всяка от тях ще струва около 1,2 млн. евро. Първите клиенти ще получат автомобилите си през септември догодина.

Хиперколата е получила модернизиран 4,0-литров V8 двигател, чиято мощност е 825 к.с. Това е с 25 к.с. повече, отколкото при стандартния McLaren Senna, като засега динамичните характеристики на спортния вариант не се съобщават. От копанията обаче са категорични, че това ще бъде един от най-бързите състезателни автомобили в света. Серийната Senna вдига 100 км/ч от място за 2,8 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

Освен това McLaren Senna GTR е получила допълнителен аеродинамичен пакет, който включва дифузьор и спрител. Тези елементи създават притискателна сила от 1000 кг., като в същото време теглото на автомобила е с 50 кг. по-малко от това на серийния вариант. Машината е получи и въглеродно-керамични спирачки.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ