Мечтата на колеционера – Porsche с двигател на McLaren

07 November 2018 09:29
Мечтата на колеционера – Porsche с двигател на McLaren
Прочетете повече за:
PorscheMcLarenTAGLanzante
Британската компания Lanzante Limited се е специализирала във възстановяването на класически автомобили, но е добре позната и в автомобилния спорт. През 1995 г. именно нейният отбор в състав Яник Далма, Масанори Секия и Джей-Джей Лехто печели легендарното състезание „24 часа на Льо Ман” с автомобила McLaren F1 GTR.

Сега специалистите от Lanzante работят върху нов много интересен проект – компаният ще предложи ограничения серия от 11 машини Porsche 930 (така през 70-те и и 80-те години се е наричало Porsche 911 Turbo), които ще бъдат оборудвани със знаменитите двигатели TAG Porsche P01.

Това ще бъдат истински мотори от турбоерата във Формула 1 – V6 с работен обем 1,5 литра. Те позволяват на отбора на McLaren да спечели 26 победи в световния шампионат, както и 3 титли – две на Ален Прост и една на Ники Лауда.

Двигателите развиват 1000 к.с., но ще бъдат дефорсирани, за да може да отговарят на изискванията за ползване по стандартни пътика, а също така и за да се повиши тяхната надеждност. Освен това, по бъдещото Porsche 930 ще бъдат направени и други изменения, за да може да се повиши ефективността на системата за охлаждане.

Това не е първият опит на Lanzante в тази насока. През 80-те години компанията постави двигател TAG Porsche на модела 930, но този автомобил се е използвал единствено за тестови цели.

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ