Tesla готви излизането на най-бързата спортна кола в света

07 November 2018 10:08
Tesla готви излизането на най-бързата спортна кола в света
Tesla готви излизането на най-бързата спортна кола в светаTesla готви излизането на най-бързата спортна кола в светаTesla готви излизането на най-бързата спортна кола в света
Прочетете повече за:
TeslaRoadsterИлон Мъск
Новотото поколение на Tesla Roadster е все по-близо до серийно производство, като това ще бъде най-бързият спортен автомобил в света, обяви генералният директор на американския производител на електромобили Илон Мъск.

По думите му, новият Roadster ще се отличава с рекордно ускорение, висока максимална скорост и отлична управляемост. Мъск е категоричен, че тази машина ще развенчае митовете около спортните коли, според които, за тях най-подходящ е двигателят с вътрешно горене.

Босът на Tesla потвърди, че новият модел ще получи батерия с капацитет 200 кВт/ч, която ще помогне на електромобила да ускори от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди, а максималната скорост ще премине 400 км. Според главният тест-пилот на компанията – Емил Буре, колата може да се окаже и по-бърза.

Tesla не е единственият производител, който счита електрификацията за бъдещето на спортните коли. Хърватската компанията Rimac разработва второ поколение на електрическата си суперкола, като нейните характеристики до голяма степен повтарят тези на Tesla Roadster. В същата посока гледат и в McLaren, където вряват, че електричеството ще играе основна роля в света на високопроизводителните автомобили.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ