Nissan отлага излизането на новия Juke

10 December 2018 10:24
Nissan отлага излизането на новия Juke
Прочетете повече за:
NissanJuke
Премиерата на новото поколение на Nissan Juke се отлага за втората половина на 2019 г., съобщават медиите в Западна Европа. Компактният кросоувър трябваше да дебютира на автосалона в Женева през март, но компанията-производител е срещнала трудности, заради които излизането на модела са премества за по-късно.

Засега няма яснота какви са проблемите и дали те са свързани с ареста на вече бившия председател на Борда на директорите на Nissan – Карлос Гон. Неговото задържане от властите в Япония по обвинения в укриване на доходи нанесе сериозен удар върху целия алианс Renault-Nissan-Mitsubishi.

Засега информацията за бъдещия Juke е оскъдна, но се знае, че той ще се отличава като дизайн не само от предшественика си, но и от останалите последните модели на японската марка. Кросоувърът обаче ще запази нестандартния си външен вид, който превърна първото му поколение в бестселър на световните пазари.

Известно е, че в основата на модела платформата CMF-B, която ще направи автомобилът по-здрав, но и същевременно по-лек, без да се налага да се променят размерите му. Запазването на габаритите ще позволи на Nissan да използва сегашната система 4х4, както и скоростните кутии.

В качеството си на задвижващи силови агрегати са предвидени бензинови турбомотори с обем 0,9 и 1,2 литра, като мощността им ще достига 115 к.с. В Nissan нямат намерение да се отказват и от дизела, като на някои пазари ще се предлага версия с 1,5-литров мотор на такова гориво, развиващ 110 к.с.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ