Технология спасява двигателя с вътрешно горене

15 December 2018 08:38
Технология спасява двигателя с вътрешно горене
Прочетете повече за:
двигателитехнологии
Двигателите с вътрешно горене постепенно отиват в историята и с всяка изминала година автомобилните производители разработват негови алтернативи. Германска компания обаче твърди, че е създала технология, която ще спаси този тип задвижващи агрегати.

Фирмата Micro Wave Ignition AG обяви, че нейната нова разработка е успяла да съкрати разхода на бензин и дизел с 30%, а вредните емисии – с 80%. Технологията всъщност представлява система от импулсни микровълни за запалване на горивото, които се използват вместо познатите досега свещи. Разходът на гориво се намалява заради по-ниската температура, при която то изгаря.

Разработката на MWI вече е привлякла вниманието на няколко големи инвеститора, сред които е и бившият изпълнителен директор на компанията Porsche - Венделин Вайдекинг. Той заедно с група частни инвеститори владеят около 20% от MWI и вече търсят сериозен партньор от големите автомобилни производители, с чиято помощ новата технология ще излезе на пазара.

Ако планът на германците бъде реализиран и стане масов, то това ще даде втори живот на двигателите с вътрешно горене, което ще донесе и по-големи печалби за автомобилните производители. И съответно ще отложи напред във времето настъпването на електромобилите, което става все по-масово.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ