McLaren P1 GTR в стила на болида Сена

21 December 2018 09:07
McLaren P1 GTR в стила на болида Сена
McLaren P1 GTR в стила на болида СенаMcLaren P1 GTR в стила на болида СенаMcLaren P1 GTR в стила на болида СенаMcLaren P1 GTR в стила на болида СенаMcLaren P1 GTR в стила на болида СенаMcLaren P1 GTR в стила на болида Сена
Прочетете повече за:
McLarenSennaP1 GTR
Подразделението McLaren Special Operations (MSO) представи специална версия на пистовия суперхибрид P1 GTR, която е боядисана в цветовете на състезателен болид на McLaren, каран от легендата Айртон Сена. Хиперколата от семейството Ultimate Series е получил обновени аеродинамични елементи и уникален отсек за двигателя.

Автомобилът е направен по поръчка на един от колекционерите на коли на британската марка, който е голям фен на Сена. Каросерията на супехибрида комбинира цветовете McLaren Rocket Red и Anniversary White от състезателния McLaren MP4/4. Вратите на купето са украсени с бразилското знаме, надпис Сена и слоган Driven to Perfection. Поставянето на графичните елементи е отнело 800 часа.

Уникалният P1 GTR се казва Beco – това е прякорът на Айртон като дете. Суперхибридът е получил специална защита от топлина със златно покритие и модифицаран кожух на отсека за двигателя. Подобрена е аеродинамиката, като са поставени по-голям преден сплитер и странични дефлектори. Крайният резултат е генериране на притискателна сила от 800 кг.

В салона на McLaren P1 GTR Beco е поставен волан от алкантара, която е използвана и за предния панел, а също така и състезателни седалки, разработени за модела Senna. Като подарът клиентът е получил и специален шлем, украсен в цветовете на автомобила.

Няма информация дали силовият агрегат на купето е променян. Стандартният P1 GTR разчита на 3,8-литров туин-турбо V8 и електромотор, развиващ съвкупна мощност от 1000 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 362 км/ч.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ