Новата хиперкола на Lamborghini ще свети в тъмното

23 December 2018 08:37
Новата хиперкола на Lamborghini ще свети в тъмното
Новата хиперкола на Lamborghini ще свети в тъмнотоНовата хиперкола на Lamborghini ще свети в тъмното
Прочетете повече за:
Lamborghiniхибридхиперкола
Пред 2019 г. компанията Lamborghini ще представи официално нова хиперкола, която все още няма име, а е известна като проект LB48H. Автомобилът вече беше представен на ограничен кръг клиенти, като постепенно за него се появяват нови сведения.

Последните бяха публикувани от изданието Road and Track, което твърди, че машината ще свети в тъмното. Как точно е постигнато това не се уточнява, като някои експерти смятат, че върху каросерията ще бъдат поставени специални елементи, които да придават подобен ефект. Други път са на мнение, че хиперколата ще бъде покритат със специална фосфорецираща боя, която през деня ще поглъща сетлината, а нощем ще е излъчва.

Вече се знае, че LB48H ще бъде хибрид, в чиято основа е V12 бензинов двигател. Той ще работи в комбинация с два електромотора, а голяма част от елементите на дизайна ще бъде взети от концепта Terzo Millennio от 2017 г. (на снимките). Интериорът обаче ще е различен, тъй като показаният преди година прототип беше с електрическо задвижване.

Концептът Terzo Millennio разполага с детайли с интегрирани суперкондензатори за съхраняване на енергията. За направата им е използвана технология с нанотръби, която запълва появилите се драскотини и други дефекти по каросерията. Все още не е ясно дали в Lamborghini ще използват тази технология и в сериен автомобил, същото се отнася и за суперкондензаторите за съхраняване на енергията.

Знае се още, че бъдещият LB48H ще излезе в ограничен тираж, като цената на всяка бройка ще е около 3 млн. долара. Идеята за нейното пускане в производство е да се тестват хибридните технологии, които Lamborghini да използва при следващите поколение на Aventador и Huracan. Двата модела също ще получат комбинация от бензинов двигател и електромотори.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ