Lotus се мести в Китай

19 January 2019 10:36
Lotus се мести в Китай
Прочетете повече за:
LotusGeelyКитай
Компанията Geely, която е собственик на британската марката Lotus, започва строителството на нов завод в град Ухан (Китай). Той щ стува 1,3 млрд. долара, като в него ще се произвеждат бъдещите модели на Lotus.

Британският бранд стана собственост на китайците през 2017 г., но все още промяната не дава конкретни резултати. През лятото на 2018 г. Lotus се сдоби с нов шеф, след като вицепрезидентът на Geely - Фен Цефен, смени Жан-Марк Гал начело на компанията. А веднага след това беше обявено, че китайската компания ще инвестира около 2 млрд. долара във фабриката на Lotus в Хетел, както и за построяване на още едно предприятие в Западна Англия и за създаването на съвременен дизайнерски център в Ковънтри.

Всичко това е нужно, за да може да бъде върната старата слава на Lotus и марката да се превърне в пълноценен конкурент на Ferrari и Porsche. Проблемът обаче си остават слабите резултати, тъй като през 2018 г. британският бранд е продал едва 1680 автомобила. За целта, Lotus спешно се нуждае от разширяване на гамата, което е планирано за 2020 г.

Първият нов модел на марката ще бъде кросоувър, който трябва да стане най-успешният автомобил на Lotus на световните пазари. Той обаче ще се произвежда в Ухан, след като Geely получи разрешение от властите в Китай да построи нов завод, от чийто конвейер да слизат до 150 000 коли на година. Предприятието ще бъде едно от най-модерните в света, като в него ще могат да се произвеждат не само автомобили с двигатели с вътрешно горене, но и хибриди и електромобили.

Що се отнася до спортните модели на Lotus, тяхното производство засега остава във Великобритания

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ