Dodge Challenger също става хибрид

22 January 2019 12:16
Dodge Challenger също става хибрид
Dodge Challenger също става хибридDodge Challenger също става хибридDodge Challenger също става хибрид
Прочетете повече за:
Dodge Challengerхибрид
Новата версия на легендарното купе Dodge Challenger ще бъде електрифицирано. Това призна генералният директор на италиано-американския концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) – Майк Менли, пред журналисти от изданието Car.

Моделът се нуждае спешно от обновяване, тъй като сегашното му поколение (трето поред) излезе още през 2008 г. Въпреки това, той се продава добре, като през 2018 г. резултатът му е 66 176 бройки. Според информациите до момента, популярното купе ще поучи хибридно задвижване още догодина.

Самият Менли не даде подробности по темата, но все пак разкри, че сегашната платформа на Challenger ще бъде сменена с нова, която ще е по-лека и ще използва най-съвременните технологии. Съответно, в нея ще има място за електромотор, който да помага на бензиновия двигател.

Най-вероятно, в FCA ще заложат на 4-цилиндров бензинов двигател с електрическа турбини. Заедно с електромотора той ще развива над 400 к.с. Вече се посочва и цената на хибридния Challenger за САЩ – купето ще стартира от 30 000 долара.

„Технологиите не стоят на едно място и се развиват. Нашите модели трябва да правят същото. Нова платформа за спортното купе ще позволят снижаване на теглото и използване на електромотор, което ще направи Dodge Challenger още по-успешен модел”, обясни Менли.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ