Хибриднят Ford Mustang ще получи мощен V8

27 January 2019 10:44
Хибриднят Ford Mustang ще получи мощен V8
Хибриднят Ford Mustang ще получи мощен V8Хибриднят Ford Mustang ще получи мощен V8
Прочетете повече за:
FordMustangхибрид
Още през 2017 г. американският производител Ford е подал патент за нов хибриден задвижващ агрегат, който ще бъде използван за бъдеща версия на купето Mustang. Според последните информации, в неговата основата ще бъде мощен V8 бензинов двигател.

Подробности за технологията обаче стават известни едва сега, след като схема на агрегата беше публикувана на сайта на американското патентно ведомство. От нея става ясно, че V8 двигател ще задвижва задната ос, а на предната ще бъдат поставени два електромотора. По този начин Mustang не само ще бъде хибрид, но и ще разполага със система за задвижване на четирите колела.

Освен електрифицирана версия на легендарното купе, във Ford работят и върху цяла гама електрически модели. Първият от тях ще бъде кросоувър на ток, който ще бъде последван от електрическа версия на най-популярния модел в САЩ – пикапа F-150.

След тях ще излезе и компактен пикап, който ще бъде изграден на базата на модела Focus, който ще получи хибридна версия. Като цяло, програмата на Ford предвижда до 2023 г. компанията да предложи поне 20 електрифицирани автомобила, като около 2/3 от тях ще бъдат хибриди, а останалите – чисти електромобили.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ