BMW обнови хибридния си флагман

03 February 2019 08:42
BMW обнови хибридния си флагман
BMW обнови хибридния си флагманBMW обнови хибридния си флагманBMW обнови хибридния си флагманBMW обнови хибридния си флагманBMW обнови хибридния си флагманBMW обнови хибридния си флагманBMW обнови хибридния си флагман
Прочетете повече за:
BMW7-Seriesхибрид
Компанията BMW разкри подробности за хибридните модификации на обновения си флагман – седана 7-Series. Лимузината с бензиново-електрически силов агрегат ще се предлага с 3 версии – базова 745e, удължена 745Le и със задвижване на четирите колела 745Le xDrive.

Моделът се задвижва от доработен 3,0-литров бензинов турбодвигател от семейството  EfficientDynamics, развиващ 296 к.с. и 450 Нм въртящ момент, който работи в комбинация с електомотор със 113 к.с. и 265 Нм. На свой ред той се захранва от блок батерии с капацитет 12 кВт/ч, интегриран в 8-степенна автоматична скоростна кутия  Steptronic. В спортен режим мощността на системата достига 394 к.с. и 600 Нм.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при BMW 745e отнема 5,2 секунди, а при 745Le xDrive - за 5,1 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

В хибриден режим обновеното BMW 7-Series само на електричество може да развие до 110 км/ч, което е с 20 км повече от предшественика му. В изцяло електрически режим максималната скорост е 140 км/ч, а пробегът само на ток е между 50 и 58 км в зависимост от модификацията. Разходът на гориво в смесен цикъл е средно 2,3 л/100 км.

Силовият агрегат работи в няколко режима. Първият е хибриден, когато системата избира оптималното взаимодействие между двигателят с вътрешно горене и електромотора. При спортния режим електромоторът само помага на бензиновия двигател, а при електрическия автомобилът се движи само на ток. Има още адаптивен и Battery Control, при който системата поддържа зададено от водача ниво на заряд в акумулатора.

Като опции за хибридната „седмица” се предлага пакети Pure Excellence и M sports, а също така различни варианти на окачването, както и редица допълнителни асистенти на водача. През лятото собствениците на модела ще имат на разположениe нови цифрови сервизи. Например, при избор на режим навигацията ще избере маршрут до най-близката зарядна станции ще предложи списък от хотели, ресторанти и местни забележителности. Ще има възможност и за запазване на място на зарядната станция от разстояние.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ