Новият модел на Koenigsegg ще е хибрид

04 February 2019 08:31
Новият модел на Koenigsegg ще е хибрид
Прочетете повече за:
KoenigseggNEVSхибрид
Следващият модел на шведския производител на спортни коли Koenigsegg ще бъде хибрид, чиято начална цена ще е 1,14 млн. щатски долара. Премиерата на хиперколата ще се състои през 2020 г., става яно от изявление на представител на компанията пред Top Gear.

По-рано миналата седмица Koenigsegg обяви, че обединява усилия с компанията National Electric Vehicle Sweden (NEVS), която е собственик на марката SAAB. Целта на сътрудничеството между двата производителя е създаване на нова суперкола, която ще получи и електрически задвижващ агрегат.

В Koenigsegg се стремят да увеличат продажбите си от сегашни 20 бройки на година до 100 и повече автомобила. Това може да стане именно с нова хибридна суперкола, която ще се настани най-ниско в моделната гама на скандинавския производител. Съответно, този модел няма да представлява приемник на Agera RS или Regera, или пък да бъде тяхна нова версия.

„Ние се опитваме да разширим предложенията ни на пазара, което съответно ще доведе и до сериозно увеличение на производството. Разполагаме с няколко години, за да направим и доставим нашите ексклузивни суперколи, но смятам, че имаме възможност да направим още един модел, който също ще се произвежда по поръчка и който ще ни позволи да увеличим обема на продажбите”, коментира основателят и генерален директор на компанията Кристиан фон Кьонигсег.

Цената от 1,14 млн. долара наистина звучи стряскащо, но трябва да се отбележи, че тя е доста по-ниска от тази на, Agera RS, която се продава за 2,5 млн. долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ