Hennessey разказва за Venom F5

05 February 2019 08:12
Hennessey разказва за Venom F5
Прочетете повече за:
HennesseyVenom F5
Американската компания Hennessey съвсем скоро ще стартира тестове на хиперколата си Venom F5, която трябва да стане най-бързият сериен автомобил на планетата. Автомобилът трябва да бъде готов през 2020 г., разкри пред Top Gear шефът на компанията Джон Хенеси.

Според специалиста, силовият агрегат на Venom F5 няма да използва електрически агрегати. Хиперколата ще получи 7,6-литров V8 с две турбини, който ще развива над 2000 к.с. Окончателната мощност ще бъде обявена по-късно.

Активните изпитания ще започнат през септември, като инженерите на Hennessey ще се опитат да развият максимална скорост от над 500 км/ч. Това става ясно и от името на колата – F5, което по скалата на Фуджита се отнася към торнадо, чиято сила на вятъра варира между 419 и 512 км/ч.

В момента титлата „най-бърз сериен автомобил” принадлежи на хиперколата Koenigsegg Agera RS, чиято мощност е 1360 к.с. През есента на 2017 г. тя разви на специален 18-километров участък между Лас Вегас и Парами скорост от 444,6 км/ч.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ