Lamborghini готви ексклузивен модел

19 February 2019 08:19
Lamborghini готви ексклузивен модел
Прочетете повече за:
Lamborghiniхибрид

През 2015 г. компанията Lamborghini се отказа от серийно производство на хибридния модел Asterion, въпреки че неговата концептуална версия беше приета много топло от публиката и медиите. Минаха 4 години и производителят в крайна сметка промени решението си, като е готов с първата си серийна суперкола, задвижвана от комбинация от бензинов двигател и електромотор.


Пред Motoring търговският директор на италианската марка Федерико Фошини съобщи, че премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през есента. Засега моделът е известен с кодовото си име LB48H, но се очаква съсем скоро той да получи и официално название.


Задвижването на LB48H става с 6,5-литров атмосферен V12 двигател, отгова,ящ за задната ос и електромотор на предната. Според слуховете, сума,ната мощност на хибридната система е около 850 к.с. Стилистично суперколата напомня концепта Terzo Millennio от 2017 г., който беше изцяло електрически.


Любопитното е, че LB48H няма да бъде "масово" Lamborghini, а ексклузивен модел, подобен на показаните по-рано Veneno или Centenario. От хибрида ще бъдат произведени само 63 коли, като бройката съответства на годината на основаване на марката.
Автомобилът вече е показан на клиентите на няколко закрити мероприятия и целият тираж е изкупен още през миналата година. Технологиите, използвани при LB48H, по-късно ще бъдат използвани в приемника на Aventador, за който хибридизацията е единственият начин за запазване на V12 мотори при новите екологични стандарти.


Заедно със суперхибрида Lamborghini ще покаже във Франкфурт още един нов модел. Това най-вероятно ще е хибридна версия на кросоувъра Urus.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ