Най-бързият McLaren извън Формула 1

09 March 2019 08:33
Най-бързият McLaren извън Формула 1
Най-бързият McLaren извън Формула 1Най-бързият McLaren извън Формула 1Най-бързият McLaren извън Формула 1Най-бързият McLaren извън Формула 1Най-бързият McLaren извън Формула 1
Прочетете повече за:
McLarenSennaGTR

Преди година McLaren Senna GTR дебютира като концептуален модел, а сега британският производител показа неговата серийна версия. Тя ще излезе в ограничен тираж от 75 бройки, за които вече компанията приема поръчки. Стартовата цена е 1,44 млн. долара, като първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през септември.


От компанията-производител са категорични, че Senna GTR е "най-бързият McLaren извън пределите на Формула 1". Той се задвижва от 4,0-литров V8 мотор с две турбини, който развива мощност от 814 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Това е с 25 к.с. повече от стандартния Senna, който има сертификат за движение по обществените пътища.

 

Инженерите на McLaren се само са пренастроили блока за управление на двигателя, но са отстранили вторичния катализатор. Освен това са използвали въглероден композит за някои детайли и така теглото на суперколата е 1188 кг. Това означава съотношение от 684 к.с. към тон тегло, което е по-голямо от това на всеки друг автомобил на марката.

 

Двигателят работи в комбинация със същата 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя с безстепенно превключване на предавките, която се използва и при "пътническата" версия на Senna.

 

Особено внимание е обърнато на аеродинамиката на Senna GTR, което е помогнало за увеличение на притискателната сила на ниски скорости, а в пика си тя достига 1000 кг., което е почти еднакво с общото тегло на суперколата.

 

От McLaren допълват, че благодарение на всички подобрения, Senna GTR може да изпревари всеки един друг автомобил на марката на писта, с изключение на болидите от Формула 1.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ