BMW M3 и M4 получават нови мотори

20 March 2019 09:46
BMW M3 и M4 получават нови мотори

Компанията BMW се готви да пусне на пазара обновени модификации на моделите си M3 и M4 с индекс S58, който ще станат значително по-мощни, но и по-скъпи. Двата автомобила ще получат преработен двигател от семейството B58, съобщава Autocar.


Новите модификации на BMW M3 и M4 ще се появят на пазара в началото на 2020 г. Те ще бъдат оборудвани с 6-цилиндров битурбо бензинов двигател B58, чиято мощност ще нарасне с около 11%. Това означава, че "напомпаните" седан и купе ще развиват близо 480 к.с., а с допълнителен пакет Competition мощността им ще нарасне до 510 к.с.

 

Максималният въртящ на двигателя след модернизирането му ще достигне 600 Нм, но динамичните му характеристики засега не са известни. Битурбомоторът ще работи в комбинация с автоматична трансмисия с класически хидротрансформатор.

 

Двата модела отново ще бъдат оборудвани и с фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive, в която са включени специални режими M-Dynamic и drift mode. При втория предната ос се заключва и целият въртящ момент се прехвърля на задните колела.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ