Porsche ще направи отново "удавени" автомобили

21 March 2019 08:32
Porsche ще направи отново
Porsche ще направи отново Porsche ще направи отново
Прочетете повече за:
Porsche 911GT2 RS

Компанията Porsche взе безпрецедентно решение да произведе 4 допълнителни екземпляра от модела 911 GT2 RS, които ще заменят коли, унищожени след пожар на контейровоза Grande America край бреговете на Франция. Машините ще бъдат доставени на клиентите през юни.


Италианският товарен кораб Grande America потъна на 300 км от френското крайбрежие след силен пожар. Морският съд превозваше 345 контейнера, като 40 от тях съдържаха опасни химически вещества. На борда му се намираха и 37 автомобила Porsche, като 4 от тях бяха от най-екстремната версия 911 GT2 RS.

 

Колите бяха предназначени за бразилския офис на Porsche, който ги обяви за унищожени, а ръководството на германската марка реши да възобнови производството на 911 GT2 RS, което беше спряно през февруари, за да може да изпълни поръчката.

 

Porsche 911 GT2 RS беше представено през 2017 г. Купето с мощност 700 к.с. веднага постави рекорд за най-бърза обиколка на "Нюрбургринг", като го подобри година по-късно.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ