Focus и Fiesta стават хибриди

27 March 2019 08:21
Focus и Fiesta стават хибриди
Прочетете повече за:
FordFocusFiestaхибрид

Американската компания Ford обяви, че скоро ще представи нови версии на моделите си Fiesta и Focus, оборудвани с хибридна система. Това ще бъде така нареченият "мек хибрид", при който се използва стартер-генератор, захраван от отделна 48-волтова мрежа.


Моделите Fiesta EcoBoost Hybrid и Focus EcoBoost Hybrid ще бъдат представени до няколко месеца, а продажбите им ще стартират в началото на 2020 г. Благодарение на хибридната система ще бъде повишена ефективността на горивото, а също така ще се осигури повече мощност и по-добра работа на двигателя.


Вграденият в двата модела стартер-генератор с ремък заменя стандартния генератор за променлив ток, използван при автомобилите с двигател с вътрешно горене. Той ще осигурява въстановяване на натрупаната при спиране енергия и ще я използва за зареждане на 48-волтова система на литиево-йонния акумулатор.

 

От Ford са категорични, че подобна технология ще позволи по-гъвкава работа на двигателя и съответно по-бърза реакция особено при ниски обороти. Това ще доведе и до намаляване на разхода на гориво, като се очаква Fiesta Hybrid с 1,0-литров мотор EcoBoost да харчи около 4,9 л/100 см, докато Focus EcoBoost Hybrid със същия агрегат ще е още по-ефективен - 4,7 л/100 км.

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ