Peugeot се връща по-рано на пазара в САЩ

04 April 2019 09:04
Peugeot се връща по-рано на пазара в САЩ
Peugeot се връща по-рано на пазара в САЩPeugeot се връща по-рано на пазара в САЩ
Прочетете повече за:
PeugeotPSAFCA

Още преди време френският производител Peugeot намеренията си за завръщане на пазара в САЩ. За целта алиансът PSA, в който влизат още Citroen, DS и Opel, потърси варианти за сътрудничество с концерна с Fiat Chrysler Automobiles, с чиято помощ това може да стане по-лесно.


Първоначалните планове предвиждаха Peugeot да излезе на пазарите в Северна Америка през 2026 г., но сега те са променени. Новият срок е 2023 г., като той беше обявен от главния изпълнителен директор на PSA - Карлос Таварес, който дори уточни, че моделната гама за Щатите ще бъде същата като тази в Европа.

 

"Това, което виждате в момента, ще бъде предлагано и в САЩ. Не предвиждаме никакви промени в тази посока", категоричен беше Таварес в разговор с британски журналисти.

 

Големият проблем пред Peugeot е отсъствието на дилърска мрежа зад океана. Затова, на първо време французите ще започнат да продават автомобили през интернет. В случая обаче, големият проблем си остават възможността евентуалните клиенти да тестват автомолилите на марката, както и техническото обслужване на колите след тяхната продажба.

 

Именно с тази цел продължават преговорите за сътрудничесво с FCA, чиято дилърска и сервизна мрежа в Щатите и Канада може да бъде използвана от френския производител. Двата концерна дори обмислят задълбочаване на партньорството, като за целта ще създадат нова платформа за електромобили, които ще се предлагат в цял свят. Това ще им позволи сериозно да намалят разходите си.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ