Polestar напомпа два модела на Volvo

05 April 2019 08:08
Polestar напомпа два модела на Volvo
Polestar напомпа два модела на VolvoPolestar напомпа два модела на Volvo
Прочетете повече за:
VolvoPolestarXC60V60

Ателието Polestar вече е отделен автомобилен производител, но продължава да си сътрудничи с Volvo. Последният резултат от това са "напомпаните" модофикации на кросоувъра XC60 и на комбито V60, върху които са работили именно експертите от Polestar.


Двата модела разчитат на хибриден агрегат T8 Twin-Engine, в който вдлизат бензинов двигател с обем 2,0 литра с турбина и механичен компресор, 65-киловатов електромотор, спецално настроен блок за управление и спортна изпускателна система. Същата схема изпозва и топ-версията на новото поколение на седана S60.

 

В крайна сметка, задвижващият агрегат развива мощност от 420 к.с. и 670 Нм въртящ момент. Благодарение на това, доработените от Polestar Volvo XC60 и V60 Polestar ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди-

 

На външен вид двата автомобила се отличават по джантите, черните хромирани тръби на изпускателната система, променената решетка на радиатора, както и по допълнителните емблеми Polestar.

 

Седанът Volvo S60 Polestar беше пуснат в ограничен тираж от 20 бройки само на територията на САЩ, като те бяха изкупени за по-малко от час. От компанията твърдят, че "напомпаните" XC60 и V60 ще излязат в по-голяма серия.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ