Вижте и чуйте как се справя Ferrari F8 Tributo с дрифта

05 April 2019 14:10
Вижте и чуйте как се справя Ferrari F8 Tributo с дрифта
Прочетете повече за:
FerrariF8 Tributoдрифтвидео

На YouTube-канала Ferrari се състоя и видео-дебютът на модела F8 Tributo, който е приемник на 488 GTB и по-рано този месец беше представен на автосалона в Женева. Суперколата е оборудвана с най-мощния V8 двигател в историята на марката, като разполага също с обновена система Side Slip Angle Control, която помага за контрола над автомобила при занасяне.


Сърцето на Ferrari F8 Tributo е 3,9-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Агрегатът развива 720 к.с. и 770 Нм въртящ момент, които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. Достигането на 200 км/ч става за 7,8 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

 

 

Дизайнът на F8 Tributo представлява съвременен прочит на класическите модели на Ferrari. Прозрачният капак на двигателя, например, е еналогичен с този на култовото F40, а спойлерът край фаровете препраща към модела 308 GTB от 1975 г.

 

Аеродинамичните елементи на суперколата обаче са съвременни, като някои от тях се използват при състезателните коли на "скудерията". Благодарение на тях аеродинамичната ефективност на F8 Tributo е с 10% по-добра от тази на Ferrari 488 GTB.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ