Всъдеходният седан Maybach излиза на пазара

20 April 2019 08:38
Всъдеходният седан Maybach излиза на пазара
Прочетете повече за:
MercedesMaybachDaimler

Преди година компанията Mercedes-Bеnz представи на автосалона в Пекин концептуалния електромобил Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Тогава се твърдеше, че неговата цел е за покаже възможностите на марката.


Оказва се обаче, че моделът може да се появи в серийно прозводство, като това беше съобщено от доктор Адреас Зиган, който е начело на отдела за разработки на всъдеходните модели на Mercedes. Според него, ръководството на компанията активно обсъжда подобна възможност, като крайното решение ще зависи от търсенето на подобен автомобил.

 

Ако проектът получи зелена светлина от шефовете на Daimler, моделът ще се произвежда в завода на Mercedes в щата Алабама - там, където се сглобява и новият GLS. При това, самият GLS няма да получи електрическа версия, тъй като в компанията са на мнение, че тя няма да се търси от клиентите. Флагмавският кросоувър обаче ще има спортен AMG-вариант и специална луксозна модификация Mercedes-Maybach.

 

Концептът Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury се задвижва от 4 електромотора със съвкупна мощност 750 к.с. и батерия с капацитет 80 кВт8ч, която осигурява пробег от над 320 км. Електромобилът може да се зарежда и от специална 350-киловатова станция, която само да 5 минути осигурява още 100 км пробег.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ