Aston Martin посвети специален DBS на победа в "Льо Ман"

22 April 2019 08:51
Aston Martin посвети специален DBS на победа в
Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в Aston Martin посвети специален DBS на победа в
Прочетете повече за:
Aston MartinDBS 5924 часа на Льо Ман

Подразделението за персонализации Q by Aston Martin подготви специална версия на купето DBS Superleggera, посветено на 60-годишнината от победата на британския автомобилен производител в легендарното състезание "24 часа на Льо Ман". Автомобилът е получил името DBS 59 - в чест на 1959 г., когато екипажите в състав Рой Салвадори, Карол Шелби, Морис Трентинян и Пол Фрер печелят първо и второ място в надпреварата.


Юбилейният DBS е боядисан в специален цвят Aston Martin Racing Green - същият като на шампионски болид DBR1, като е получил гланциран карбонов покрив, 21-цолови джанти и оригинална решетка на радиатора.

 

Дизайнерите на компанията са се опитали също така да пресъздадат салона на оригиналния модел, като са използвали редица бронзови елементи. Те присъстват и в екстериора на автомобила. Заедно с машината купувачите ще получат копие от каската и от състезателните ръкавици на Карол Шелби, както и син състезателен комбинизон.

 

Технически DBS 59 не се отличава от серийния DBS Superleggera. Автомобилът е оборудван с 5,2-литров V12 с мощност 725 к.с., който работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на купето е 340 км/ч. Ще бъдат произведени общо 24 бройки - по една за всеки част от състезанието.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ