Може ли Hennessey Venom F5 да остане без покрив?

13 May 2019 10:54
Може ли Hennessey Venom F5 да остане без покрив?
Може ли Hennessey Venom F5 да остане без покрив?Може ли Hennessey Venom F5 да остане без покрив?Може ли Hennessey Venom F5 да остане без покрив?
Прочетете повече за:
HennesseyVenom F5Roadster

Хиперкола с мощост 1600 к.с. във версия "роудстър" едва ли е най-добрата идея, която би хрумнала на автомобилен инженер, но американското тунинг-ателие Hennessey явно обмисля подобна идея. Само преди минути, на официалната си страница в Instagram компанията публикува 3 снимки на такъв автомобил.


Идеята в случая е, да се разбере дали клиентите биха проявили интерес към подобна машина и съответно дали изобщо има смисъл тя да бъде пусната на пазара. Постът в социалната мрежа е съпроводен със снимки на светлосин роудстър Venom F5, като не е ясно дали той изобщо е построен.

 

Оригиналният модел, който се задвижва от двигател с мощност 1600 к.с. беше представен по време на изложението SEMA през 2017 г. Известно е, че автомобилът ще излезе в серия от 24 бройки, като стартът на производството му ще стартира през 2020 г.

 

Самата идея за направата на хиперкола без покрив звучи доста любопитно, тъй като главният въпрос е "Как ще се упрявлява автомобил с мощност 1600 к.с., като вятърът духа в лицето на водача?". Още повече, че според изчисленията на инженерите на Hennessey, бъдещият Venom F5 трябва да стане най-бързата серийна кола на света, като ще развие максимална скорост от 482,7 км/ч.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ