Citroen отбелязва 100-годишнина с приключенски модел

14 May 2019 11:33
Citroen отбелязва 100-годишнина с приключенски модел
Citroen отбелязва 100-годишнина с приключенски моделCitroen отбелязва 100-годишнина с приключенски моделCitroen отбелязва 100-годишнина с приключенски моделCitroen отбелязва 100-годишнина с приключенски моделCitroen отбелязва 100-годишнина с приключенски моделCitroen отбелязва 100-годишнина с приключенски моделCitroen отбелязва 100-годишнина с приключенски модел
Прочетете повече за:
Citroenелектромобилконцепция

Френският производител Citroen подготви специално за своята 100-годишнината концептуален автомобил под името 19_19. Машината трябва да даде представа за електромобил на бъдещето, който е предназначен за "далечни пътешествия с максимален комфорт".


Дължината на Citroen 19_19 е 4655 мм, като при създаването на външността на автомобила дизайнерите са черпили вдъхновение от хеликоптера Citroen RE-2. Той е разработен през 70-те години на миналия век, но така и не се появи в серийно производство.

 

Впечатление прави каросерията тип "капсула", която предлага отличен обзор за водача и пътниците. Цветът също не е случаен - тъмно-син Rosalie Blue, с който се отдава почит на състезателния болид Petite Rosalie от 1930 г.

 

Автомобилът е получил окачване Progressive Hydraulic Cushions, познато от кросоувъра C5 Aircross. При него в амортисьорите са поставени ограничител на ход и ограничител на налягането. От компанията отбелязват, че тази технология дава чувството на "полет върху летящо килимче".

 

Специално за електромобила французите съвместно с компанията Goodyear са разработили колела, при които гумата и диска са едно цяло, като това допълнително подобрява комфорта при пътуване.

 

Машината е получила система за автономно управление, в която влизат два оптически LIDAR-а на покрива, а също така камери, заменящи традиционните външни огледала. В колелата са вградени специални сензори, които изпращат данни на окачването за условията на пътя.


Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ