Volvo и Uber са готови с безпилотния си автомобил

13 June 2019 13:08
Volvo и Uber са готови с безпилотния си автомобил
Volvo и Uber са готови с безпилотния си автомобилVolvo и Uber са готови с безпилотния си автомобилVolvo и Uber са готови с безпилотния си автомобилVolvo и Uber са готови с безпилотния си автомобилVolvo и Uber са готови с безпилотния си автомобилVolvo и Uber са готови с безпилотния си автомобил
Прочетете повече за:
VolvoUberбезпилотен автомобил

През 2016 г. компаниите Volvo и Uber се договориха за сътрудничество и разработиха няколко полуавтономни прототипа на базата за на кросоувъра Volvo XC90. Сега партньорите в този проект представиха сериен безпилотен автомобил, който е напълно готов за автономно движение.


От шведската компания обявиха, че са готови да произведат и предоставят на Uber "няколко десетки" такива автомобила. В случая, апаратурата върху покрива, вградените в каросерията датчици и камери, както и софтуера са дело на американската фирма, докато всичко останало по колата е направено от Volvo.

 

В проекта си двете компании залагат основно на безопасността, след като преди година именно XC90, което се движеше в безпилотен режим по време на тестове, блъсна и уби жена, пресичаща пътя. Затова и в автомобила е предвидена "дублираща" система, при чието активиране в случай на опасност шофьорът поема управлението.

 

Във Volvo планират да използват същата концепция при своите собствени автономни автомобили, който ще започнат да се изграждат в началото на 2020 г. Тогава трябва да бъде готова новата платформа на шведския производител SPA2. В случая обаче става дума за автономно движение само в определени места като магистрали и кръгови.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ