Volvo XC90 стана брониран

27 June 2019 13:22
Volvo XC90 стана брониран
Volvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониранVolvo XC90 стана брониран
Прочетете повече за:
Volvo
Някои хора по света, се нуждаят от най-добрата защита, освен това знаем, че ключов елемент от безопасността е автомобила да умее да се слива с обстановката и да не изпъква прекалено много.

Водени от тази идея, Volvo създадоха тежко бронирана версия на известния SUV - XC90.
Шведските инженери са имали нужда от цели 2 години, за да разработят XC 90 Armored. Тяхната цел е била, да достигнат нужните критерии за степен на защита VPAM VR8 – вторият възможно най-висок рейтинг на безопасност. Този рейтинг означава, че автомобила ще устои на стрелба и експлозиви от всеки възможен ъгъл.

Веднъж построен в завода на Torslanda в Швеция, колата се отправя към TRASCO Bremen в Германия, за да бъде завършен процеса по бронирането. Добавя се високоякостна стомана с дебелина от 10 мм, а дебелината на стъклото може да достигне до 50 мм.

Допълнителната защита добавя към колата 1400 килограма, като заедно с петима пътници, общото тегло на автомобила нараства на 4,5 тона. За да се компенсира повишеното тегло, се поставят подобрени спирачки и окачване.

XC90 не е единственото бронирано превозно средство в гамата на Volvo. Компанията предлага и по-леко бронирани версии на XC60 T6 AWD и XC90 T6 AWD.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ