Bentley Continental GT постави нов рекорд на Пайкс Пийк

02 July 2019 12:58
Bentley Continental GT постави нов рекорд на Пайкс Пийк
Bentley Continental GT постави нов рекорд на Пайкс ПийкBentley Continental GT постави нов рекорд на Пайкс ПийкBentley Continental GT постави нов рекорд на Пайкс ПийкBentley Continental GT постави нов рекорд на Пайкс Пийк
Прочетете повече за:
BentleyContinental GTPikes Peak

В началото на Юни, ви запознахме с плановете на Bentley, да атакуват рекорда за най-бърза серийна кола на Пайкс Пийк (повече може да прочетете Тук).
Оказа се, че от Bentley изобщо не са се шегували относно намеренията си.

Continental GT, вече носи титлата за най-бързия сериен автомобил изкачил хълма.

Автомобилът беше управляван от "Краля на планината" - Рис Милън, който успя да покрие курса от 19,98 километра, само за 10 минути и 18 секунди.

„Дойдохме тук с една цел, да бъдем най-бързата производствена кола в планината и да поставим нов рекорд. Беше невероятна седмица. Предизвикателството днес, бяха трудностите, с които майката природа ни посрещна, но Continental GT се държа силно по целия път до върха и сега сме номер едно.“ – сподели Мълън.

Изкачването, започва от височина 2835 метра и е с приблизителна дължина от 1524 метра. Завоите са общо 156 на брой.

Поради височината, 12-цилиндровият двигател на Continental GT, може би е имал лек недостиг на свеж въздух, но въпреки това спечели титлата, без никакви модификации, в заводска форма (W12 с 626 к.с.).

Благодарение на The Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, имаме възможност да видим изкачването от гледната точка на шофьора и да разберем малко повече подбробности за колата, екипа и пътя.Източници : Bentley, The Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb в YouTube.


 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ