Писта София се връща в календара

17 July 2019 16:14
Писта София се връща в календара
Писта София се връща в календара Писта София се връща в календара
„София Кар Моторспорт” и академия “Мирафиори” връщат позабравеното състезание на затворен маршрут в София. Пистата ще се проведе на 17 и 18 август на пътния възел Герена до стадион „Георги Аспарухов”. По време на събитието от Института за пътна безопасност ще организират за пръв път национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца и подрастващи до 18 години. А “Мирафиори” ще дадат нова възможност за любителите на дрифта да придобият умения в атрактивния спорт със специално подготвени автомобили и гуми. Също така ще има обстойна лекция за запознаване с основните правила за правилно позициониране в автомобила, поведение на пътя и физични закони.

Официалното име на състезанието  „Гран При София” 2019 и ще бъде 3-ти кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Събитието се провежда под патронажа на спортния министър Красен Кралев и кмета на София Йорданка Фандъкова. Писта София се провеждаше дълги години на пътен възел Бояна, но от 10 г. отсъства от календара поради много оплаквания за шум и задръстване по време на състезанието. Реално новото състезание възражда старото място на писта София в соц. годините – до стадион „Георги Аспарухов“, където освен затворен маршрут се е провеждал и етап от рали Златни.    

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ