Ford Focus RS става хибрид?

02 September 2019 05:55
Ford Focus RS става хибрид?
Източник: Ford
Focus остава в европейската гама на Ford, за разлика от Щатите, а още по-добрата новина е, че президентът на Ford за Северна и Южна Америка Джон Хинричс потвърди, че ще има нов Focus RS.

„Светът се променя, а това важи и за задвижващите системи на моделите, които предлагаме – обясни Хинричс. – Електрификацията е един от възможните варианти, в случая на Focus RS става въпрос за хибридно задвижване.”

Предполага се, че поне в следващите няколко години няма да видим изцяло електрически Focus RS, но пък появата на хибридна версия е повече от логична стъпка.

Хинричс обаче сподели друг проблем, който се крие и в решението на Ford да окастри гамата си леки коли в Щатите – марката продължава да търси подходящите купувачи за част от моделите си.

„Toyota Prius постави началото на хибридните модели на пазара и този модел беше лансиран като различен тип автомобил – обясни Хинричс. – Сега обаче задачата ни е съвсем друга, ние трябва да убедим клиентите ни, че хибридните модели вече не са някакъв научен експеримент, а става дума за доказана технология, която осигурява повече динамика и по-ефективно задвижване.”

За 2020 Ford ще представи в Европа хибридните версии на популярните Focus и Fiesta, като в основата на хибридната им система е 1-литров 3-цилиндров EcoBoost бензинов двигател.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ