Идва Lamborghini Sian

03 September 2019 06:07
Идва Lamborghini Sian
Идва Lamborghini SianИдва Lamborghini SianИдва Lamborghini SianИдва Lamborghini Sian
Ако попадате в онзи по-малко 1 процент от населението на света, който може да си позволи или вече има автомобил на Lamborghini, то със сигурност имате представа, че се задава Sian – новият модел на марката. А това е възможно, благодарение на приложението Lamborghini Unica, което присъства на смартфоните на собствениците на коли от тази марка.

Премиерата на Sian ще е тази седмица на изложението във Франкфурт.

Все още детайлите за Sian не са особено много, но се знае, че цената на автомобила ще е 3,6 милиона долара или подобна сума в евро. Няма и потвърждение колко точно коли ще влязат в производствената серия на модела, въпреки че най-вероятно автомобилите са разпродадени на зелено. Има мнения, че оранжевото лого 63 на задния спойлер указва точно бройката на планираните автомобили. Така ще бъде изравнено постижението на специалната серия SVJ 63.

Самият автомобил обаче е тема на още по-интересни спекулации. Почти сигурно е, че той ще използва същия атмосферен V12 двигател, който идва от SVJ, но ще работи с електромотор, за да оформи първия мек хибрид в историята на Lamborghini. Ако слуховете са верни, то мощността на Sian ще е около 800 конски сили, тъй като от електромотора ще дойдат над 30 конски сили.

Естествено, това няма да е първият електрифициран автомобил на Lamborghini, но досегашните опити бяха изцяло концептуални – хибридът Asterion и електрическият Terzo Millenio. Сега вече става въпрос за сериен модел, с уговорката, че става въпрос за мащабите на Lamborghini.

По-късно ще станем свидетели и на хибридната версия на SUV модела Urus, но в екипа на Стефано Доменикали не бързат с лансирането й, тъй като „обикновената” версия с V8 мотор с две турбини се радва на отлично представяне на пазара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ