Още е рано за електрически McLaren

04 September 2019 06:21
Още е рано за електрически McLaren
Източник: McLaren
Електрификацията е неизменна част от развитието на всяка една автомобилна компания, включително и тези, които създават само спортни модели като McLaren. Но в британската компания признават, че все още не са готови, за да представят първия си електрически хиперавтомобил.

Р1 показа, че McLaren прави успешни стъпки по отношение на хибридните системи, да не говорим и за опита, който вече е натрупан от началото на новата турбо ера във Формула 1, като хибридните системи са много важна част от нея.
Освен това, плановете на McLaren включват и появата на хибридни и електрически модели в гамата на компанията до 2025 година. Какво обаче спъва лансирането на изцяло електрически модел?

Според маркетинг директора на McLaren Джейми Корстърфайн, в компанията изследват възможността за реализирането на такъв проект, но той няма да види бял свят докато инженерите не се убедят, че ще могат да създадат „истински и по-добър спортен автомобил”. Според него, в McLaren няма да заложат на електричеството, само за да подобрят представянето си спрямо новите стандарти за ниво на вредните емисии. И отново се връщаме към една от най-важните черти на автомобилите на McLaren – ниското тегло. Което обяснява защо засега този проект ще остане на етап изследване и развитие.

„Електромобилите предлагат страхотна динамика, но все още се твърде тежки – призна Корстърфайн. – А това се отразява на цялостното им представяне и изживяване зад волана. Ако McLaren ще представи електрически хиперавтомобил, то няма да прави компромис с теглото му.”

Затова и по-реалистичната цел ще е увеличаване на хибридните модели – в McLaren се надяват, че до 2022 година половината от колите, които марката продава да са хибриди.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ