Розберг ще кара Tesla на "Нюрбургринг"

09 September 2019 09:07
Розберг ще кара Tesla на
Източник: Блог на Нико Розберг
Tesla неочаквано се сдоби с известен пилот за тестовете на автомобилните производители от програмата Indusrty Pool на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Това стана възможно, след като бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг публично предложи на Илън Мъск в Twitter да кара Model S на „Зеления ад” и напълно очаквано босът на Tesla се съгласи.

Нико се самопредложи като „приличен пилот” на Мъск, който вече беше обявил, че Model S ще участва на тези тестове, най-малкото за да има някакъв отговор на зараждащата се мания по Porsche Taycan.

Една от особеностите на Industry Pool е, че автомобилните производители и компаниите за части и компоненти имат възможност за открити тестове на Северната дъга на „Нюрбургринг”, но рекордните опити са забранени.

Розберг не крие подкрепата си за екологичните возила, като германецът разви активна кариера, след като сложи край на участието си във Формула 1 три дни, след като взе световната титла през 2016. Нико се изявява като тв коментатор и анализатор за германска и английска телевизии, а отделно има и собствен видеоблог, в който се забавлява с автомобили и коментари за Формула 1.

Освен това, Нико преди време стана акционер във Формула Е и дори се спекулираше, че той ще оглави тима на Mercedes в световния шампионат с електрически болиди.

Все още обаче няма потвърждение за заявено време от страна на Tesla за самостоятелни обиколки на Северната дъга, но появата на Розберг с Model S в планината Айфел определено ще си струва да се види.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ