Genesis нае бивш дизайнер на Lamborghini

10 September 2019 09:11
Genesis нае бивш дизайнер на Lamborghini
Източник: Genesis
Моделите на премиум марката на Hyundai ще започнат да се променят в близко бъдеще или поне така се надяваме, тъй като начело на европейското студио на бранда вече е Филипо Перини, бивш дизайнер на Lamborghini. Той оглавява европейското Advanced Design Studio, както е пълното име на подразделението и идва с впечатляваща биография.

Перини започва кариерата си в Alfa Romeo, където се труди от 1995 до 2002, като в края на престоя си работи по 159 и 8C Concept. След това става старши дизайнер в Audi за една година и после преминава в Lamborghini, където през 2006 заема поста главен дизайнер.

Перини прекарва на тази длъжност 10 години, като е начело на екипа, ъздал Aventador, Huracan, Reventon и т.н. След като напуска Lamborghini той става главен дизайнер на ItalDesign, като в последните години студиото ни зарадва с Zerouno – концептът, базиран на Lamborghini, Nissan GT-R50 и т.н.

С наемането на Перини Hyundai привлече още една от звездите на съвременната автомобилна индустрия. Преди него към корейците поеха Манфред Фитцеджералд (бивш дизайнер на Lamborghini), Люк Донкерволке (бивш дизайнер на Bentley, Lamborghini и Audi) и Алберт Бирман (бивш шеф на дивизията BMW M).

Genesis все още не присъства на европейския пазар, но съвсем скоро това ще се промени, може би още догодина. Марката се справя добре в Щатите – за първата половина на тази година продажбите на Genesis са отбелязали ръст с 38%.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ