Серийният VW ID.3 се появи във Франкфурт

10 September 2019 09:56
Серийният VW ID.3 се появи във Франкфурт
Източник: Volkswagen
Серийният VW ID.3 се появи във ФранкфуртСерийният VW ID.3 се появи във ФранкфуртСерийният VW ID.3 се появи във ФранкфуртСерийният VW ID.3 се появи във ФранкфуртСерийният VW ID.3 се появи във Франкфурт
Три години след представянето на концептуалния електромобил I.D в Париж, VW представи серийната му версия – ID.3, на салона във Франкфурт. Дизайнът на екстериора не се е променил особено при преминаването от концепта към серийната версия, като по размери ID.3 е близък до VW Golf, но е с над 10 сантиметра по-дълга колесна база.

ID.3 излиза на пазара с електромотор, разположен отзад, който работи с трансмисия с една предавка. Мощността му е 201 конски сили, а максималната скорост на хеча – малко над 160 км/ч.

Първоначално моделът ще се предлага с батерия с капацитет 58 киловатчаса, което по цикъла WLTP означава пробег от 420 км, но в реалността най-вероятно това постижение ще е по-скромно. По-късно VW ще предложи други две версии – по-евтина с батерия с 45 киловатчаса и пробег 330 км, както и доста по-скъп вариант с батерия с 77 киловатчаса, която ще осигурява много по-сериозен пробег – 550 километра с едно зареждане.

Продажбите на ID.3 в Германия започват в средата на 2020 година, като базовата му цена ще е под 30 000 евро, като това е цена преди отстъпки или субсидии.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ