Сайнц продължава в рали "Дакар"

10 September 2019 10:41
Сайнц продължава в рали
Източник: X-Raid
Двукратният победител в рали „Дакар” Карлос Сайнц ще участва в маратонската надпревара и догодина, като най-вероятно легендарният испанец отново ще се състезава с Mini. Сайнц има две световни рали титли в началото на 90-те години, а договорът му с X-Raid е въпрос на време, като той отново ще кара бъгито, с което през 2019 завърши на 13-о място в крайното класиране.

Сайнц участва в 4 издания на рали „Дакар” като пилот на Peugeot, а преди това кара за Volkswagen.

Интересното беше, че доскоро се очакваше, че Ел Матадор ще подпише за догодина с Toyota, но двете страни не са успели да се разберат.

„Чакам да подпиша новия ми договор с Mini – заяви Сайнц, който по-миналата седмица тества за X-Raid. – Колата няма да има кой знае какви промени в сравнение с 2019, Red Bull също остават спонсор.”

Предполага се, че новият договор на Сайнц с X-Raid ще бъде официално обявен другата седмица.

„Не по-късно от другата седмица трябва да уточним всичко – допълни испанецът. – Тъй като искам да участвам в ралито в Мароко, а стартът на това състезание е в първата седмица на октомври, затова всичко трябва да бъде решено и подготвено преди това.

„Договорът ми се бави, тъй като чакаме одобрение на проекта от един голям спонсор, мисля, че в началото на следващата седмица всичко ще е ясно.”

Тази година Карлос имаше проблеми с бъгито на Mini, но сега е на мнение, че те ще бъдат отстранени.

„Основните ни трудности бяха свързани със системата, която регулира налягането на въздуха в гумите – поясни пилотът. – Сега, според мен, всичко е по-добре. Ако участваме в Мароко, колата ще получи някои обновления и подобрения. Смятам, че сега ще сме по-бързи в битката с Toyota.”

Заедно със Сайнц за X-Raid ще кара и Стефан Петерханзел, а шефът на X-Raid Свен Квандт иска да осигури и трета кола – за Сирил Депре, който тази година завърши пети, но пък BMW оряза сериозно финансирането на тима.

Рали "Дакар" ще е през януари, като за първи път маратонското състезание ще се проведе на територията на Саудитска Арабия.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ