Може ли да бъдат забранени SUV моделите?

11 September 2019 10:52
Може ли да бъдат забранени SUV моделите?
Източник: Volkswagen
Автомобилният салон във Франкфурт е сцена не само за представяне на най-новите модели и технологии, там се изявяват и много природозащитни организации, които полагат усилия да накарат автомобилните компании да работят така, че да опазват околната среда.

Една от най-смелите инициативи на част от тези организации е лобистката кампания за забрана на продажбата на SUV модели и кросоувъри, тъй като по-високият им разход на гориво увеличава замърсяването на въздуха. И тъй като преследването на такава забрана е нереалистична цел, много анализатори са на мнение, че така природозащитните организации просто загряват за следващата голяма и решаваща битка – за забрана на бензиновите и дизеловите автомобили.

„Докато SUV моделите, а не компактните електромобили, доминират автомобилния транспорт, автомобилите ще останат екологичен проблем”, се казва в изявление на една от природозащитните организации, цитирано от агенция Reuters.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group Херберт Дийс коментира това със съвсем скромен отговор: „Клиентите искат SUV модели”.

След това той поясни, че основните усилия на гиганта, който пострада сериозно от „Дизелгейт”, са насочени към налагане на масови електромобили като ID.3, който дебютира вчера във Франкфурт.

„За много хора притежаването на автомобил е част от това да имат по-добър живот. Трябва да направим така, че дори семействата със средни и по-ниски доходи да могат да си позволят електромобил”, обясни Дийс.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ