Ford се готви да превземе Европа

11 September 2019 11:33
Ford се готви да превземе Европа
Източник: Ford
Ford планира да лансира 8 нови електрически модела на европейския пазар тази година, а целта на гиганта е до края на 2022 година по-голямата част от продажбите на компанията да са на електромобили. Премиерите включват електрическите варианти на SUV моделите Kuga и Puma, както и на седана Mondeo. Следващата стъпка ще е лансирането на още 9 нови електрически модели в Европа до 2024, включително и новият електрически SUV, вдъхновен от Mustang, като това трябва да стане факт догодина.

Другата посока на развитие на компанията по отношение на електрификацията е съвместната работа с 6 от водещите енергийни доставчици на Стария континент, като тук идеята е да се постигне максимално добро разпространение на домашни точки за зареждане на електромобили.

Европейското подразделение на Ford работи предимно на загуба, а основният съперник на компанията – General Motors, се раздели със своите европейски марки – Opel и Vauxhall, които бяха купени от Peugeot. Засега обаче във Ford не се обсъждат подобни планове.

Но компанията влезе в съюз с Volkswagen през юли, като целта му е създаването на електрически и автономни автомобили, а прекият ефект ще е намаляване на разходите за изследване и развитие при създаването на тези коли.

Плановете на Ford са за производството на над 600 000 електромобила в Европа в рамките на следващите 6 години, като компанията ще може да използва MEB платформата на Volkswagen.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ