Електромобилите имат нужда от помощ

13 September 2019 06:41
Електромобилите имат нужда от помощ
Европейските автомобилни производители се надяват на помощ от страна на правителствата на Стария континент – основно за развиване на мрежата от зарядни станции и отстъпки за все още скъпите електромобили. Това е изводът от изказванията на големите шефове на компаниите, участващи на салона във Франкфурт. А тези мерки ще спомогнат за подсилване на продажбите на електромобили и по-лесно справяне с все по-строгите емисии за вредните емисии, прогнозира агенция Reuters.

Германските автомобилни компании ускоряват плановете си за лансиране на електрически модели, като това става под натиск от страна на Европейския съюз – плановете са за намаляване на емисиите въглероден двуокис с 40% от 2007 до 2021 и след това с още 37,5% между 2021 и 2030 година.

Някои шефове на компании предупредиха тази седмица във Франкфурт, че тези строги ограничения може да се отразят пагубно на печалбите и запазването на работните места, тъй като масовите клиенти все още не купуват електромобили. Вместо това продажбите на големите SUV модели продължават да растат.

„Нашата индустрия няма търпение да преминем към автомобили, които не отделят вредни емисии. Но този процес е отговорност, която трябва да бъде споделена – заяви главният изпълнителен директор на PSA Карлош Тавареш, който вече прогнозира, че европейските компании може да загубят много работни места. – Правителствата в ЕС трябва да отговорят на нашето темпо при лансирането на електромобили, като се погрижат за инфраструктурата. Освен това, необходими са и отстъпки и намаления, които при постоянно прилагане ще дадат резултат в Европа.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ