McLaren: В SUV моделите няма нищо готино!

13 September 2019 09:00
McLaren: В SUV моделите няма нищо готино!
Източник: McLaren
SUV моделите и кросоувърите са колите, които носят големите печалби на автомобилните производители в последните години. Компании като Lamborghini и Rolls-Royce не смогват да задоволят търсенето на ултра скъпите им SUV возила, а Ferrari и Aston Martin също поемат по този път.

Но все пак има една компания, която ще остане вярна на спортните автомобили – McLaren. От британската марка за пореден път обявиха, че нямат намерение да създават SUV или дори кросоувър. Въпреки сериозните възможности за печалби, в McLaren са на мнение, че сметките няма да излязат и освен това, SUV-тата просто не са готини. Поне така смята шефът на екипа, отговарящ за моделната линия Sport Series Дарън Годард.

„В един SUV автомобил няма нищо готино – беше откровен Годард пред CarSales. – Производителите им просто преследват по-големи обеми на продажби. Което означава, че разликата между масовото производство и ексклузивните автомобили остава доста сериозна.”

В McLaren често обичат да повтарят, че при тях е налице „ексклузивност” относно колите, които създават, но от друга страна компанията се справя отлично като за нишов производител. През 2018 продажбите на McLaren се увеличиха с 43,9% до 4806 коли. Това се оказа по-добро постижение от представянето на класиката Rolls-Royce, като британската марка записа през 2018 рекордно добра година с 4107 продажби. Но пък Lamborghini все още е пред McLaren с 5750 продажби, също рекордно постижение в историята на италианската марка.

Годард отрече SUV манията, но призна, че в McLaren вече работят по електромобил, като работата е в съвсем начален стадий и той определи проекта „по-скоро като проучване” и допълни, че в компанията все още чакат „правилните технологии”, които ще позволят създаването на електрически спортен модел, който да отговаря на стандартите на марката.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ